Hororová smrt v Polsku. Čtrnáctiletá dívka čekala marně v mrazu na pomoc

Polsko řeší smrt 14leté dívky z Andrichowa, asi 20tisícového města přibližně 50 kilometrů východně od Těšína. Přímo v jeho centru hodiny mrzla kvůli nezájmu kolemjdoucích. Případem se už zabývá také tamní prokuratura.

Podle lokálního webu wadowice24.pl měla dívka v úterý v plánu zamířit do jen pár kilometrů vzdáleného města Kúty. Tam ale nedorazila. Místo toho po čase zavolala svému otci, že je jí špatně a neví, kde je. Ten proto obratem kontaktoval policii, která po ní vyhlásila pátrání. Nakonec ji skutečně nalezla.

Ukázalo se, že dívka několik hodin v mrazu seděla u obchodního domu v centru města. Dlouho se o ni ale nikdo nezajímal. Až po dlouhých hodinách v ledových teplotách si jí jeden z kolemjdoucích konečně všiml. Zjistil, že je promrzlá, odvedl ji do tepla uvnitř obchodu a zavolal jí sanitku.

[chooze:article;value:530774]

Na její záchranu už ale bylo pozdě. "Potvrzuji, že dívka zemřela. V tuto chvíli neposkytujeme žádné další informace k této záležitosti," informovala Barbara Szczerbová ze Zemského policejního ředitelství v Krakově.

Podle webu Rzeczpospolita se případem zabývá okresní státní zastupitelství ve Wadowicích. Tématem se tragédie stala také pro obyvatele Andrichowa, kteří se nyní u obchodu scházejí a zapalují tam svíčky.

Zimní počasí je tu. Meteorologové varují před sněhem a náledím:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.