Moderní bydlení

Hororový let do Karibiku. Pasažér zaútočil lahví od vína

Incident se stal v letadle společnosti British Airways mířícího z londýnského letiště Gatwick na ostrov Svatá Lucie. Dvě hodiny před přistáním se pohádali dva muži, načež jeden z nich odešel do kuchyňky, rozbil lahev vína a hrdlo použil jako zbraň, uvedla v úterý ostrovní zpravodajská agentura Loop News.

Agresor pořezal nejen soka v konfliktu, ale i muže, který se snažil situaci uklidnit. Ten utrpěl hlubokou ránu, kterou mu musela rychle ošetřit zdravotní sestra z řad cestujících.

[chooze:article;value:511681]

​Posádce letadla se s pomocí pasažérů podařilo útočníka zpacifikovat a pilot vše hned po přistání nahlásil úřadům Svaté Lucie. Policisté muže zadrželi a putoval do vazby. Oba zraněné převezli záchranáři do nemocnice.

"Jsme šokováni, že se někdo takto zachoval, a jsme vděčni naší vysoce vyškolené palubní posádce a zákazníkům, kteří ji při řešení tohoto obtížného incidentu podpořili," cituje prohlášení letecké společnosti web stuff.

Připomíná, že incidenty v letadlech a na letištích jsou kvůli stresujícím situacím jako je dlouhé čekání, rušení letů či jejich zpoždění stále častější. Jako nejznámější případ uvádí ten z loňského dubna, kdy pomýlený pasažér obtěžoval za letu legendárního boxera Mika Tysona a dostal od něj pěstí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.