Hororový návrat od moře. Let z Antalye do Prahy musel přistát v Rumunsku

Neplánovaně přistát v Rumunsku musel v pátek dopoledne let turecké společnosti Tailwind Airlines, který vezl do Prahy české turisty z letoviska Antalya na jihu Turecka. Na palubě bylo 112 lidí.

Stroj měl zpoždění už před startem. Boeing 737-400 se totiž z ranveje v Antalyi vznesl až v 5:50 ráno, přibližně o hodinu a tři čtvrtě po plánovaném startu. Až poté zamířil směrem na Prahu, píše portál Airways.

[chooze:article;value:521212]

Jenže tím trable neskončily. Zhruba po hodině a půl letu totiž piloti pojali podezření, že jejich letadlu uniká palivo. Rozhodli se tedy proto pro neplánované mezipřistání v rumunské Bukurešti, kde by mohli podezření prověřit, píše Romania Journal.

Letadlo přistálo v rumunském hlavním městě bez větších problémů. Strávilo tam však další čtyři hodiny, než bylo znovu připraveno k letu. Do Prahy se tak cestující místo plánované šesté hodiny ráno dostali až v 11 hodin. Na odlet na Tureckou riviéru pak museli čekat ti, které letadlo mělo z Prahy odvézt. Místo v 7 ráno odletěli až po půl jedné odpoledne.

Aerolinie Tailwind už tento týden na lince mezi Prahou a Antalyí měly jedno velké zpoždění způsobené technickými důvody. Letadlo, které mělo v úterý přepravit přibližně 120 cestujících do Turecka na dovolenou, mělo závadu. Kvůli ní museli lidé bez informací čekat 24 hodin na ruzyňském letišti, než se konečně k moři vydali.

Drama v oblacích. Letadlo se muselo vrátit zpět na letiště kvůli cestujícímu s průjmem:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.