Horoskop na květen: Čechy čekají dramatické události a svět úspěchy

Zatímco dění ve světě budou ovlivňovat vcelku harmonické konstelace, u nás to podle astrologa Richarda Stříbrného díky komplikovaným tranzitům platit nemusí. Nejvýznamnější konstelací specificky ovlivňující dění v našem státě jsou totiž kvadratury tranzitujícího Jupitera a Urana ve znamení Býka na Lunu republiky ve znamení Lva a na Urana ve znamení Vodnáře.

Ty naznačují sílící tlaky na výměnu některých ministrů či významných vládních úředníků, kteří budou obviňováni z neschopnosti či z korupčního jednání. Na našem území lze očekávat velmi dramatické děje v přírodě i ve společnosti, které leckde nenechají kámen na kameni.

Vyloučit nelze velké havárie v dopravě i v průmyslu, možné jsou výpadky počítačových i bankovních a rozvodných sítí a možné je i řádění přírodních živlů. Naši občané mohou být rozhořčeni násilnými trestnými činy a provalit se mohou utajované informace jež rozzlobí veřejnost.

Z hlediska konstelací platných pro celou Zemi je nejvýznamnějším okamžikem 26. květen, kdy více než po roce opouští Jupiter znamení Býka a přechází do znamení Blíženců, ve kterém setrvá až do 9. června 2025. Tato Jupiterova pozice prospěje zrychlení toků informací a zboží.

[chooze:article;value:547500]

Rozhádaní jednotlivci a znepřátelené státy dostanou šanci sednout k jednacímu stolu. Otevřeně promluví o svých názorech či problémech a naleznou rozumné kompromisy.

V prvních dvou dekádách tohoto května bude na ekliptice dominovat znamení Býka, ve kterém se postupně ocitne Slunce, Luna, Merkur, Venuše, Jupiter a Uran. A to by světu mělo přinést spíše mír, lásku a budování než nenávist, zlobu a boření.

Ve třetí květnové dekádě se pak mění klima díky přechodům Slunce, Venuše a Jupitera do znamení Blíženců. Nuda by neměla být na pořadu dne, lidé by spolu měli uvolněně a přátelsky komunikovat.

Nejvýznamnější konstelace v květnu:

4. - 5. květen: Merkur trigon Mars republiky a Slunce sextil Jupiter republiky znamenají výborné dny pro důležitá jednání a pro podpisy významných smluv. Ve společnosti by měl panovat optimismus, obchody se budou hýbat a produktivita práce stoupat. Doprava by neměla váznout.

12. - 15. květen: Slunce dostihne na své pouti ekliptikou Urana ve znamení Býka. Avšak zatímco pro svět jsou konstelace velmi dobré a na trzích by měla panovat býčí nálada, konstelace specificky ovlivňující dění v našem státě jsou bohužel velmi nepříznivé a mohou nám přinést zvýšenou četnost havárií v dopravě i v průmyslu. Možné jsou výpadky rozvodných a počítačových sítí, požáry, výbuchy a oslabení zdraví či úmrtí významných osobností.

16. – 23. květen: Mundánní konstelace jsou opět mimořádně příznivé. Na našem území to však taková selanka nebude, lze totiž předpokládat velmi dramatické děje v přírodě i ve společnosti. Vyloučit nelze oslabení zdraví či úmrtí významných osobností, možné jsou útoky hackerů na internetové bankovnictví. Do velkých potíží se mohou dostat významné firmy a společnosti.

26. - 31. květen: Slunce, Venuše a Jupiter přechází do znamení Blíženců, mění se kvalita času. Obchody se budou hýbat, lidé by spolu měli přátelsky a uvolněně komunikovat. Nicméně 30. a 31. května dostihne Merkur Urana ve znamení Býka. Světlo světa mohou spatřit převratné novinky vědy a techniky. Na našem území však tato konjunkce bude v kvadrátech na Lunu a na Urana republiky, takže se naopak technika může vymykat z kontroly své obsluhy, kolabovat mohou počítačové a rozvodné sítě.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.