Horoskop na květen: V tomto měsíci nás čekají nejlepší dny v roce, říká astrolog

Velký vliv na dění celé planety budou mít podle astrologa Richarda Stříbrného dvě zásadní konstelace. První z nich nastane už v pátek 5. května, čeká nás totiž polostínové zatmění Měsíce, navíc ve znamení Štíra. V tento den navíc působí velmi složité konstelace.

"Kvůli nim může stoupat počet nevěr a intrik, které mohou vést k nalomení důvěry a k následnému rozpadu vztahů mezi rozhádanými lidmi či znepřátelenými státy. Intriky mohou být i geopolitického rázu, kdy se jedno uskupení států může pokusit tajnými dohodami přetáhnout do svého tábora stát, který již podepsal dohody s někým jiným," varuje Stříbrný.

​Pohodové období přijde podle něj 16. května po přechodu Jupitera do znamení Býka. "Tyto dny budou ideální pro práci i lásku. Ve společnosti by měla panovat optimistická nálada, lidé by k sobě měli být přátelští, tolerantní a vlídní, tentokrát by měla vítězit láska a velkorysost nad zlobou a nenávistí. Je to ideální čas pro zahajování nových projektů, které mají velkou šanci na trvalejší úspěch," předpovídá astrolog.

[chooze:article;value:494847]

Podle něj navíc planetu čeká pozitivní extrém tohoto roku, a to období od 17. do 19. května. "V Býku se ocitá celkem pět těles Sluneční soustavy, a to Slunce, Luna, Merkur, Jupiter a Uran. Vyvrcholením pak bude novoluní 19. 5. Díky těmto velmi pozitivně působícím konstelacím dostane lidstvo zcela mimořádnou šanci k zakopání válečné sekery, k podepsaní mírových a ekonomických dohod vedoucích k prosperitě a ke stabilitě," věří Stříbrný.

Nejvýznamnější konstelace v květnu:

1. květen: V odpoledních a večerních hodinách se uzavře napěťová konstelace mezi Lunou v Panně, Neptunem v Rybách a Venuší v Blížencích, takže lze podle astrologa očekávat u citlivých lidí prudké změny nálad, u mnohých budou vítězit emoce nad zdravým rozumem.

2. – 3. květen: Tyto dny jsou díky trigonu Jupitera na Saturn republiky výborné pro důležitá jednání a podpisy významných smluv, ve společnosti by měl panovat optimismus, obchody se budou hýbat a produktivita práce stoupat.

4. – 6. květen: Přichází zatmění Luny, dávejte pozor na svody, pokušení a intriky. Není vhodný čas pro větší investice a podpisy významných smluv. Jupiter opozice Venuše republiky naznačuje možnost odhalení dalších případů neetického chování či přímo korupce u našich čelních představitelů.

10. – 13. květen: Konstelace v těchto dnech jsou ideální pro obchodní aktivity a podpisy významných smluv či zahajování nových projektů. Úspěchy by se měly dostavit i v případě vyššího rizika.

[chooze:article;value:480618]

13. – 17. květen: Konstelace specificky ovlivňující dění v našem státě jsou bohužel dosti nepříznivé a mohou nám přinést zvýšenou četnost havárií v dopravě i v průmyslu, možné jsou výpadky rozvodných a počítačových sítí, požáry, výbuchy a oslabení zdraví či úmrtí významných osobností. 

17. – 19. květen: Díky sextilu Venuše s Marsem a trigonu Merkura se Saturnem se budou hýbat obchody a stoupne produktivita práce. Jsou to vhodné dny pro důležitá jednání, podpisy smluv, uzavírání obchodů a seznamování se s vhodnými partnery. Pro celý svět jsou konstelace velmi dobré a na trzích by měla panovat býčí nálada.

21. a 22. květen: Slunce přechází do znamení Blíženců a vytváří sextil na Mars ve Lvu. Lidé by spolu měli přátelsky a uvolněně komunikovat. Venuše přechází přes Jupitera republiky a díky tomu by měli zaznamenat velké úspěchy naši umělci, podnikatelé i politici.

26. – 28. květen: Česká veřejnost může být zneklidněna násilnými trestnými činy, naši kriminalisté a sportovci mohou svést těžké boje se svými protivníky. V těchto dnech se ocitne Slunce v Blížencích v kvadrátu na Saturn v Rybách, což může světu přinést zemětřesení, cyklóny či výbuchy sopek.

Podívejte se, co čeká jednotlivá znamení na 1. máje:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.