Horší už jsou jen atomovky. Rusové pracují na nové termobarické zbrani

"Vytvoří tlakovou vlnu, pak vakuum," informuje o smrtelné kombinaci termobarických zbraní německý týdeník Die Welt. Rusové už během války proti Ukrajině od roku 2022 použili termobarické raketomety TOS-1 a TOS-2, ty nejstarší na podvozcích T-72 přitom pamatují i boje v Afghánistánu.

Rusové už ale připravují nástupce v podobě TOS-3. Jeho dostřel by se ve srovnání s předchozími verzemi měl zvýšit ze šesti na 15 kilometrů a na jedné soupravě jich bude k dispozici 15.

[chooze:article;value:553882]

​"Moskva přešla na válečnou ekonomiku a kromě toho, že se jí daří válečná výroba, své zbraně také modernizuje," uvádí web televize Polsat News.

V souvislosti s ruskými úspěchy je možné, že se americký balíček pomoci pro Ukrajinu v hodnotě 61 miliard dolarů (asi 1,4 bilionu dolarů) ukáže jako nedostatečný. "Západní země musí změnit způsob, jakým podporují Ukrajince. Musí být vypracována jasná strategie založená na neustálých dodávkách zbraní, zpravodajské podpoře a výcviku," uvedl ve středu americký generál ve výslužbě Mark T. Kimmitt v magazínu Politico.

Na jihozápadě Ruska se zřítil bombardér. Piloti se katapultovali, po jednom se pátrá (19/4/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.