"Hoši, rodíme!" Strážníci pomohli páru do porodnice. Jiní řidiči je blokovali

Hlídka městské policie kontrolovala minulý týden Minskou ulici v Brně. Právě tam přibrzdil řidič a upozornil na sebe strážníky klaksonem. "Stáhl okénko a na strážníky ve stresu zavolal: 'Hoši, rodíme!"popsal mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem.

Strážníci uviděli na místě spolujezdce zadýchanou ženu a hned pochopili vážnost situace. Naskočili proto do auta, zapnuli majáky a nastávajícím rodičům pomohli s průjezdem městem.

[chooze:article;value:497191]

"Mladý muž se ženou je potom následovali přes křižovatky i při nezbytném předjíždění několika tramvají. Přednostní průjezd cestu na Obilní trh výrazně zkrátil, trvala přibližně šest minut," doplnil Ghanem.

Cesta ale nebyla úplně snadná. "Bohužel se potvrdily zkušenosti strážníků s tím, co se v provozu občas stává. Někteří řidiči bez znalosti souvislostí záměrně bránili průjezdu doprovázeného auta, blikali na něj a troubili," nastínil Ghanem.

Mluvčí strážníků navíc připomněl, k čemu jsou klaksony. "Samozřejmě neslouží k výchově ostatních řidičů, ale k odvracení hrozícího nebezpečí," upozornil.

Navzdory okolnostem jeli strážníci i nastávající tatínek velmi obezřetně a vše dobře dopadlo. Do porodnice tak budoucí rodiče dorazili včas. "Páru se brzy narodila zdravá dvojčata," uzavřel Ghanem.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.