Hra na dětském hřišti málem skončila tragédií. S holčičkou se utrhla lanovka

Dívku odvezla sanitka na chirurgii do fakultní nemocnice v Plzni, jak redakci TN.cz potvrdila mluvčí záchranné služby Plzeňského kraje Mária Svobodová: "Její zranění se ukázala jako banální."

Lanovka na hřišti přitom prošla generální opravou letos v květnu a před prázdninami byla také technicky zkontrolována. "Kontrola neodhalila žádné poškození nebo nedostatky," řekl starosta městského obvodu pro Plzeň 3 David Procházka (ANO). Starosta se o celé události dozvěděl ze sociálních sítí a s rodinou dívky chce situaci řešit. 

V současnosti je lanovka nefunkční a celou situaci řeší policie. "Případ je řešen jako ublížení na zdraví z nedbalosti," doplnila pro redakci TN.cz policejní mluvčí Dagmar Brožová. 

[chooze:article;value:514081]

​"V této lokalitě se pravidelně setkáváme s poškozováním herních prvků od vandalů a opilců. S opravou herního prvku vyčkáme do ukončení vyšetřování Policií České republiky, poté se budeme řídit doporučením nezávislého technika," uvedla mluvčí městského obvodu pro Plzeň 3 Michaela Adámková.

Zranění na dětských hřištích jsou ve třetím městském obvodu v Plzni ale prý ojedinělá. "Ať už nehodu způsobilo cokoliv, trváme na jejím řádném vyšetření nejen z důvodu případného nalezení a potrestání viníka, ale také kvůli případným úpravám technologií a pravidel tak, aby k podobné situaci již nemohlo dojít," uzavřel starosta.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.