Hradečtí policisté dopadli recidivistu. Má mít na svědomí přes dvacet krádeží

Rozhodně nešlo o nějaký ojedinělý exces. V prvním případě mu policie dokázala jedenáct krádeží, a když ho chytla za několik dní podruhé, měl už prý na svědomí dalších dvanáct. Takže se dalo předpokládat, že by mohl krást dál, a soudce ho proto poslal raději za mříže. V cele patrně stráví čas až do hlavního soudního líčení.

Šestého dubna měl prohledat zahradní domek v Malšovicích, ale majitel ho vyrušil. Stopa naštěstí nevychladla, vydal se po ní služební pes a o desítky metrů dál ho našel schovaného v křoví. Kriminalisté mu kladou za vinu, že v minulosti kradl telefony i parfémy, jízdní kola i starožitné mince. Tehdy napáchal škodu za 40 tisíc korun, a když ho policisté chytili podruhé, ukázalo se, že se na cizí bicykly zaměřil znovu a měl jich ukrást hned osm.

[chooze:article;value:551450]

Vzít měl taky peněženku s platební kartou a své si s ním užily i sousední Pardubice. Při poslední krádeži ho ale vyhmátli nájemníci domu, a tak znovu skončil v policejních poutech.

Hrozí mu tři roky vězení, a navíc se ukázalo, že v trestním rejstříku má již osm záznamů. Brány vězení opustil teprve loni v listopadu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.