Hraniční kontroly pomohly zadržet stovky nelegálních migrantů

V Jihomoravském kraji policisté hlásí i sto zadržených nelegálních migrantů denně. "Zatím největší záchyt běženců se odehrál na dálnici D2 u Lanžhota. V dodávce se tísnilo dokonce 41 Syřanů," říká policejní mluvčí Pavel Šváb.

Ve Slezsku v Mostech u Jablunkova jen ve středu chytili 20 mužů ze Sýrie a dva převaděče. "Jeden se snažil ujet a kolegové ze speciální pořádkové jednotky museli použít zastavovací pás," uvádí policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

[chooze:article;value:524482]

​V Mostech u Jablunkova se lidé podle starostky Zuzany Sikorové (za KDU-ČSL) obávají, že se uprchlíci budou snažit dostat do domů a různými způsoby shánět jídlo.

"Ve srovnání s loňským rokem, který byl z pohledu tranzitní nelegální migrace rekordní, jsou letošní čísla zhruba o dvanáct tisíc nižší," upozorňuje mluvčí cizinecké policie Josef Urban.

Podle ministra vnitra Víta Rakušana česká vláda s rozhodnutím zavádět přísnější režim na hranicích se Slovenskem sama od sebe nepřišla. "Nicméně rozhodnutí polské vlády a ostatních sousedů našeho regionu vedlo k preventivnímu opatření zavést namátkové kontroly," vysvětlil.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.