Hřebeny Šumavy a Krkonoš přikryl sníh. Napadlo přes 20 centimetrů

Martin na bílém koni přivezl na hřebeny Šumavy a Krkonoš okolo 20 centimetrů sněhu, vyplývá to z ranního měření. "Na ostatních horách to bylo nejčastěji mezi 1 a 10 cm. Sníh v neděli ráno leží na horách nejčastěji od nadmořské výšky 800 až 900 metrů," uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Podle předpovědi ČHMÚ ale teploty postupně porostou. V noci na pondělí očekávají meteorologové na jihozápadě ojediněle déšť nebo déšť se sněhem, v polohách nad 800 metrů pak sněžení. Teploty klesnou až k –2 °C. Ve vyšších polohách by mělo v pondělí přes den pršet, teploty budou nad nulou.

[chooze:article;value:529003]

​Sníh se tak dlouho neudrží. "Sněhová pokrývka, kterou přinesl svatomartinský týden na hory, bude už během pondělí a noci na úterý rychle odtávat – teplá fronta přinese rychlý nárůst teplot vzduchu," řekla redakci meteoroložka Dagmar Honsová.

V pátek se podle Honsové sněžení do hor vrátí. "Konec týdne přinese do hor i vydatnější sněžení," uvedla Honsová a dodala, že v kombinaci s čerstvým větrem se pak budou tvořit sněhové jazyky.

Horské hotely před zimní sezónou zejí prázdnotou. Češi radši volí zahraničí:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.