Hřensko plánuje po požáru omezit prodej pyrotechniky. Ve hře je i úplný zákaz

V Hřensku mají pyrotechniku trhovci prodávat hned v několika prodejnách. A vedle ní turisté seženou samozřejmě také alkohol. A právě pod jeho vlivem měl podle policie mladík z Německa minulý týden zábavní pyrotechniku odpalovat. Už je obviněný z obecného ohrožení z nedbalosti. K činu se přiznal.

Prodej zábavní pyrotechniky chce starosta Hřenska Zdeněk Pánek (nestr.) zakázat, nebo alespoň omezit obecně závaznou vyhláškou. Ještě si ale prý musí projít právní úpravu. Pokud vyhlášku vedení obce vydá, chce její dodržování důkladně a permanentně kontrolovat.

[chooze:article;value:483556]

​S regulací prodeje pyrotechniky souhlasí i ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL). Na sociálních sítích uvedl, že je v Česku lehce dostupná, a to i v národních parcích, přestože právě tam se používat nesmí. Strážci parku ale podle něj nemají dost pravomocí na to, aby výtržníky zastavili. Na regulaci prodeje pyrotechniky se tak chtějí zaměřit.

Na případné další požáry se v tomto týdnu připravují i hasiči. V rámci taktického cvičení ověřují dojezdové časy na určitá místa národního parku a také počet a dostatek vodních zdrojů.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.