Hromadná dopravní nehoda na dálnici D1. Minimálně sedm lidí je zraněných

[chooze:gallery;value:31156]

​Na dálnici D1 došlo v úterních ranních hodinách k hromadné dopravní nehodě. Ve směru od Olomouce na Ostravu na 342. kilometru dálnice před Klimkovickým tunelem se srazilo několik aut.

"Došlo k nehodě několika vozidel," potvrdil na dotaz redakce TN.cz tiskový mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš Pop. K nehodě okamžitě vyjely všechny složky IZS. "My máme na místě čtyři jednotky, z toho dvě profesionální a dvě dobrovolné," dodal.

[chooze:article;value:498315]

Policisté na místě odklání dopravu. "Dálnice ve směru na Ostravu z Olomouce v úseku sjezd Bravantice a Poruba je totálně uzavřena a je zajištěna objízdná trasa přes Klímkovice," uvedl Pop.

Jak dlouho bude doprava omezena, zatím není jasné. "Nyní probíhají odtahy vozidel a obdobné činnosti. Prozatím však nelze úsek dálnice z důvodu bezpečnosti zprůjezdnit, policisté tak stále odklání dopravu," uvedla policie

​V péči záchranářů je sedm lidí, kteří během nehody utrpěli zranění. Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla zatím není jasné, o jak vážná zranění se jedná. "Máme tam pět jednotek," uzavřel.

Minulý týden zablokovaly provoz na D1 dvě nehody za sebou. Dálnice stála několik hodin:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.