Hromadná nehoda aut a kamionů zablokovala silnici na Karlovarsku

"Sníh trápí řidiče. K hromadné nehodě několika nákladních a osobních vozidel došlo na komunikaci 1/6 u Bochova," uvedla policie na twitteru. "Šlo o deset osobních aut a tři nákladní," doplnila pro TN.cz mluvčí Zuzana Churaňová.

https://twitter.com/PolicieCZ/status/1636038131660062721

"Místo je zcela neprůjezdné. Objízdnou trasu pro osobní vozidla řídí na místě policisté," sdělila Churaňová odpoledne. "Komunikace je již zcela průjezdná. Vozovky i nadále mohou být na některých místech namrzlé, proto by měli řidiči svou jízdu těmto povětrnostním podmínkám přizpůsobit," dodala po 21. hodině.

Z Karlových Varů na Prahu se dostali řidiči osobních aut přes Bochov. Kamiony ale mohly objízdnou trasu využít jen při cestě do Karlových Varů, a to přes Toužim.

[chooze:article;value:494740]

Na místě se nikdo vážněji nezranil. Tři řidiči jsou podle dosavadních informací lehce zranění. "Jedna řidička si stěžovala na bolest v boku," přiblížila policejní mluvčí.

"Na místě zasahovaly tři posádky," řekl mluvčí záchranky Radek Hes. "Lékaři ošetřovali tři ženy středního věku s lehkými zraněními, které následně převezli do karlovarské nemocnice," dodal.

Podle všeho nehodu způsobilo nepříznivé počasí. Od rána v Karlovarském kraji totiž sněží a právě v oblasti okolo Bochova se často sníh na silnici hromadí. "Zvažujeme vyslání evakuačního autobusu pro tepelný komfort na místě. Zejména kvůli počasí," informoval mluvčí hasičů Martin Kasal. To nakonec nebylo potřeba. Před 22. hodinou policisté na Twitteru oznámili, že komunikaci se podařilo zcela zprůjezdnit v obou směrech.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.