Hromadné nehody ucpaly tři české dálnice. Srazilo se při nich hned 15 aut

[chooze:gallery;value:32805]

Ne jednu, ale hned tři hromadné dopravní nehody museli v pátek odpoledne řešit čeští policisté, hasiči i záchranáři. Srážky vozidel po čtvrté hodině odpoledne ucpaly hned tři důležité tahy. Kolony se tak tvoří na dálnicích D1, D5 a D10.

Nejvážnější nehoda se odehrála na dálnici D5 na 15. kilometru ve směru na Prahu. U Berouna se tam při třech bouračkách srazilo hned sedm aut, z toho jedno bylo nákladní. "U jednoho z řidičů osobního auta jsme opakovaným měřením naměřili 1 promile alkoholu," uvedla mluvčí středočeských policistů Vlasta Suchánková.

I přestože se na dálnici srazilo hned sedm aut, obešla se hromadná bouračka bez zranění. Ucpanou dálnici se policistům a hasičům podařilo z větší části odklidit. "Krátce před 17. hodinou jsme zprůjezdnili levý a pravý pruh dálnice. Jediný ucpaný je tedy jízdní pruh pro pomalá vozidla," dodala Suchánková.

[chooze:article;value:517498]

Druhá vážná nehoda se stala u Mladé Boleslavi na dálnici D10. Tam se na 45. kilometru ve směru na Trutnov při dvou bouračkách srazilo pět osobních aut. "Dva řidiči měli lehká zranění, dechové zkoušky byly negativní," uvedla Suchánková. Dlouhé kolony sahají až na 37. kilometr. Jednotky IZS pracují na odklizení a zprůjezdnění dálnice.

Poslední z nehod se odehrála na dálnici D1 ve směru na Brno. Na 105. kilometru tam před půl pátou havarovala dvě osobní auta a dodávka. Nehoda se obešla bez zranění, auta však při srážce zablokovala celou dálnici.

Příslušníkům složek IZS se už podařilo dálnici zprůjezdnit. "Místo je aktuálně průjezdné oběma jízdními směry. Kolona, která v úseku vznikla, se postupně rozjíždí. Je nutné v tomto úseku dbát zvýšené opatrnosti," řekla v 17:40 mluvčí policistů Vysočina Jana Kroutilová.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.