Hromady sněhu způsobily chaos. Neskutečné záběry z evropské metropole

[chooze:gallery;value:34157]

Takhle silné sněžení Moskvu nezasáhlo už 60 let, tvrdí podle agentury Reuters ruští meteorologové. Obvykle za celý prosinec napadne jen pětkrát více sněhu než za pouhých 24 hodin ze čtvrtka na pátek.

Napadat by celkem ve městě mělo půl metru sněhu. Už nyní ale chumelenice v Moskvě způsobuje problémy. Na silnicích bojovali s nepříznivými podmínkami řidiči kamionů. Kromě decimetrů sněhu je totiž trápil silný vítr. To způsobovalo na cestách chaos.

[chooze:article;value:533073]

Spousta řidičů se navíc nemohla dostat z parkovišť, která byla kompletně pokrytá sněhem. Tamní ministerstvo dopravy tak v pátek Moskvanům doporučilo jezdit hromadnou dopravou, uvedla agentura Interfax

"Žádáme řidiče těžkých nákladních vozidel, aby svá vozidla nepřetěžovali. A plánujte své cesty s ohledem na předpověď počasí. Používejte zimní nákladní pneumatiky, ty zajistí dobrou přilnavost k vozovce," upozornilo ministerstvo.

V příštích dnech by se ale mělo v ruském hlavním městě začít oteplovat. Teploty pod bodem mrazu zůstanou ještě v sobotu, pak by ale měl sníh začít tát. Mrazy se tak začnou posouvat na východ. V Novosibirsku by o víkendu měly teploty klesnout až k 33 stupňům pod nulou, avizoval web NGS.ru.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.