Hrošík láme rekordy v popularitě, thajské zoo se zdvojnásobila návštěvnost

Moo Deng – v překladu z thajštiny Skákavé prasátko. Většinou pouze spí nebo mlsá dobroty a je tak trochu nemotorná. Asi právě proto se roztomilé hroší mládě stalo miláčkem milionů lidí na sociálních sítích.

"Nezajímá mě nic jiného, co se teď ve světě děje, jen Moo Deng. Pokaždé když vidím tuhle fotku, dnes už asi posté, říkám si, že takový to musí být pocit, když poprvé vidíte své novorozeně," tvrdí jeden z příznivců.

[chooze:article;value:570951]

​Fanoušci bedlivě sledují téměř každý její krok. Když na ni stříká voda, když pije mateřské mléko nebo prostě jen tak leží na zemi. Počet návštěvníků zoologické zahrady Khao Kheow Open Zoo poblíž thajského města Pattaya, kde hrošík žije, se od jejího narození v červenci zdvojnásobil.

Její fotky už sdílelo například i thajské velvyslanectví v Tokiu. Jedna kosmetická společnost zase využila popularitu hrošíka a doporučuje barvu make-upu, který napodobuje jeho zbarvení. Jako každá správná celebrita už má Moo Deng také vlastní stránku na Wikipedii.

Raketový vzestup popularity Moo Deng ale provázejí i obavy o její bezpečnost. Na jednom videu sdíleném na sociálních sítích na ni na okraji výběhu jeden z návštěvníků lije vodu. Někteří ve snaze upoutat její pozornost po ní údajně házejí banány nebo mušle. Zoo už kolem jejího výběhu nainstalovala kamery a pohrozila právními kroky proti těm, kteří hroší mláděti jakkoliv ohrozí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.