Hrozivá smrt mladého politika (†31). Dostal za volantem infarkt

Slovenská Pirátská strana přišla o jednu ze svých předních osobností. Ve věku 31 let zemřel politik a středoškolský učitel Benjamín Schlesinger. O jeho úmrtí jako první informoval web presovak.sk. S manželkou, se kterou měl roční dceru, čekali druhého potomka.

"Dnes nás opustil nejlepší manžel, otec, syn...na světě Benjamín Schlesinger. Miluji tě celým srdcem...počkej tam na mě," napsala manželka Schlesingera na sociální síti. Později status doplnila: "miloval každého... jeho poslední slova před smrtí". 

O odchodu mladého politika informovala na sociální síti i Pirátská strana - Slovensko, za kterou kandidoval loni v parlamentních volbách. "Vyjadřujeme upřímnou a hlubokou soustrast rodině. Benjamín, byl jsi pevnou součástí naší pirátské posádky, budeš nám nesmírně chybět. Miloval svou manželku, dcerku i miminko, které s manželkou Kristínou čekají. Stejně tak Benjamín miloval své studenty a kolegy ze školy uměleckého průmyslu v Prešově, kde učil," napsala strana. 

[chooze:article;value:542181]

Benjamín Schlesinger zemřel na akutní infarkt myokardu, řekla jeho manželka pro cas.sk. "Telefonovala jsem se zdravotní sestrou, která s ním byla v posledním chvílích jeho života. Říkal jí o mně a naší rodince. Jeho poslední slova byla Všechny miluji. To, že čekám děťátko, věděl jen tři dny. Tak velmi se těšil," dodala mladá maminka s tím, že její manžel se vracel z charity, kde mu nabídli spolupráci. "Měl učit děti z Ukrajiny multimediální tvorbu," uzavřela Kristína. 

Schlesinger bol středoškolský učitel a měl vystudovanou uměleckou vysokou školu v Plzni. "Žil pro ty děti, práce ho nesmírně naplňovala. Udělal by pro ně vše i zadarmo," sdělila webu Schlesingerova manželka.

Škola, kde učil, zároveň organizuje finanční sbírku na pomoc rodině zesnulého.

Pohřeb Norberta Lichého: Kromě květin byly u rakve i cigarety a pivo (1/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.