Moderní bydlení

Hrůzná smrt Čecha na bulharské pláži. U mrtvoly si přes hodinu hrály děti

Scénu z nejděsivějšího hororu připomíná dění z pláže u bulharského Primorsku. Na břehu tam v neděli odpoledne leželo tělo mrtvého 66letého Čecha a děti si přes něj asi 70 minut házely míčem. O nešťastné události jako první informoval deník Blesk.

Záchranáři se muže snažili asi 15 minut oživovat, avšak bez úspěchu. Už mohli pouze konstatovat smrt. Na těle turisty nebyly žádné stopy po násilí a úřady proto nařídily soudní pitvu, upřesňuje web glasnews.bg. Server 24chasa.bg spekuluje, že Čech se mohl utopit a moře jej pak na pláž vyplavilo.    

[chooze:article;value:560938]

​"Bohužel můžeme potvrdit, že v neděli odpoledne zemřel u bulharského letoviska Primorsko český občan, který tam trávil svou dovolenou s cestovní kanceláří. Náš zastupitelský úřad je ohledně dalšího postupu v kontaktu s tamními úřady," uvedl pro TN.cz mluvčí českého ministerstva zahraničí Daniel Drake. I když byl muž v Bulharsku s cestovní kanceláří, podle mluvčího Asociace cestovních kanceláří Jana Papeže podobné situace řeší za tour operátory spíše pojišťovny. 

Během letošních prázdnin nejde v Primorsku o první úmrtí Čecha. Ve středu 17. července tam utonul 52letý muž. "O víkendu byla bouřka. Voda se v takových případech mění, vznikají prohlubně a jsou tam podvodní proudy. Proto by se turisté měli nehlídaným plážím vyhýbat," uvedl tehdy pro bulharský deník pro Dir hlavní plavčík Petar Rusev.

S vysokými teplotami přibývá utonulých. Hlavně nepijte alkohol, radí lékaři (21/7/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.