Hrůzná vražda na Karlovarsku: Muž tělo hodil do kontejneru, našli ho na skládce

Policie Karlovarského kraje v pátek oznámila, že její kriminalisté zadrželi 26letého muže a obvinili jej z vraždy. Hrůzný případ se podle jejich šetření měl odehrát už v neděli 22. října, kdy se podezřelý a jeho stejně starý spolubydlící pohádali v bytě v Karlových Varech. Naštvaný muž odešel. Později se tam vrátil a našel svého spolubydlícího, jak spí. V tu chvíli ho měl uškrtit. 

Příští den dopoledne podle policie tělo zesnulého zabalil a vyhodil do kontejneru o několik ulic dál. V úterý 24. října sestra oběti na policii nahlásila pohřešování svého bratra. Ta se tím okamžitě začala zabývat a rozplétat okolnosti. Podezřelý mladík se mezitím ukrýval v Praze a také v Německu. "Do Karlových Varů se měl vrátit z důvodu opatření finanční hotovosti," uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. 

Ve středu 25. září ho policie zadržela. Až do pátku ale neměla tělo druhého mladíka. "V pátek se uskutečnila rozsáhlá pátrací akce na skládce komunálního odpadu v Činově u Doupovského Hradiště. Policistům výrazně pomohli kolegové z Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje, kterých bylo na místě několik desítek," prozradil Kopřiva. 

[chooze:article;value:526952]

Po několika hodinách tělo našli, bylo už ve značném stadiu rozkladu. "Dle prvotního ohledání soudní lékařky a zjištění policejního orgánu by se mělo jednat o tělo pohřešovaného šestadvacetiletého muže," konstatoval mluvčí. 

"Mysleli jsme si původně, že zde měli varnu pervitinu. Později jsme se ale dozvěděli, že jeden z nich je podezřelý z vraždy," svěřili se místní obyvatelé Blesku. Mladý muž, kterého potkávali na chodbách, prý působil introvertně, a že by mohl spáchat něco takového, by nečekali.

Policie podala podnět k návrhu na vzetí podezřelého do vazby. "Na rozhodnutí soudu si muž počká v policejní cele. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let," zakončila Kopřiva. 

Muž chtěl zapálit byt, kde spaly děti. Soud ho poslal do vězení na 14 let (10/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.