Hrůzné detaily rodinné tragédie: Policie hledala správný byt hodiny, zemřela žena

Slovenskem otřásá tragická smrt tří lidí na bratislavském sídlišti Petržalka. V neděli dopoledne krátce po desáté hodině vyskočil, nebo vypadl z balkonu 27letý muž. Podle policie u sebe neměl žádné doklady a nikdo z lidí, které policie oslovila, ho nepoznal. Po převozu do nemocnice mladík zemřel, informovala TV Markíza.

Pět hodin po prvním pádu přišel další. Muže měla následovat jeho o dvanáct let starší sestra. V tomto momentě policisté stále neznali lokaci bytu, ve kterém se tragédie stala.

"Policisté se snažili zkontaktovat s každým z obyvatelů těchto bytů v rámci bytového domu. Ne s každým se nám ale podařilo kontakt navázat," vysvětlil policejní mluvčí Michal Szeiff.

[chooze:article;value:495750]

​Správný byt strážci zákona nakonec určili až pomocí dronu, který obhlížel balkony. Bývalý vyšetřovatel Július Šáray však tvrdí, že se nabízelo mnohem jednodušší a rychlejší řešení. "Mohli zavolat hasiče s vysokozdvižnou plošinou," uvedl.

Podle jeho názoru však mohlo být na místě až příliš málo vyšetřovatelů. "Policie je poddimenzovaná a pravděpodobně to neměl kdo udělat," upozornil.

Po vstupu do bytu kriminalisté našli ubodaného chlapce. Jedna z vyšetřovacích verzí zní, že muž, který vyskočil z okna, ještě předtím napadl nožem svou sestru i synovce. Žena se později zraněná probrala a poté, co zjistila, že svému synovi už nemůže nijak pomoci, vyskočila také.

Vzhledem k tomu, že se ke zraněné ženě nepodařilo policistům dostat včas, měla by se na případ podle bývalého policejního vyšetřovatele podívat policejní inspekce. "Jsem o tom přesvědčen. A doufám, že nový ředitel úřadu nám dá odpovědi na otázky v krátké době. Věřím, že to vyšetří korektně a spravedlivě," dodal Július Šáray.

Slovenská policie později na facebooku uvedla, že zahájila trestní stíhání pro tři skutky. Smrt muže řeší jako usmrcení, ženy jako zabití a v případě devítiletého chlapce má jít o zvlášť závažný zločin vraždy.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.