Hrůzný nález na jihu Čech. Turista objevil na hřbitově zavražděnou ženu

[chooze:gallery;value:33679]

Zavražděnou našel turista v sobotu kolem poledne na hřbitově v Pohoří na Českokrumlovsku. Jihočeští policisté se okamžitě začali případem zabývat. "Nařízena byla soudní pitva. Ta potvrdila násilnou smrt," informoval v pondělí policejní mluvčí Jiří Matzner.

Devětatřicetiletá žena měla být podle portálu Krone střelena do hlavy. Má jít o majitelku jezdecké stáje z Dolního Rakouska. Tu měli policisté od čtvrtka hlášenou jako pohřešovanou.

Závažný zločin vyšetřují kriminalisté ve spolupráci s rakouskými kolegy. Ti pátrají po muži, který je podezřelý z vraždy dotyčné. "Jak se tělo zavražděné dostalo na hřbitov v Čechách, není jasné," doplnil Matzner.

[chooze:article;value:527308]

Podezřelý má být expartnerem zavražděné a působí jako politik v rakouském regionu Waldviertel, píše portál Kurier. Hledanému je 34 let, je asi 170 centimetrů vysoký, má světle hnědé vlasy a normální postavu. Co má muž oblečené na sobě, ale není známo. Uprchnout měl se zbraní pěšky do vinic u městečka Langenlois. Právě tam mělo být nalezeno jeho auto, ve kterém měl být i dopis na rozloučenou.

Policisté prosí o pomoc také širokou veřejnost. "Každý, kdo se pohyboval v okolí Pohoří, zvlášť kolem hřbitova nebo na silnici Pohořím vedoucí až ke státní hranici a má ve vozidle palubní kameru, ať kontaktuje policisty na lince 158. Důležití jsou i turisté, kteří na Pohoří a v jeho okolí fotografovali, také oni ať kontaktují policisty," vyzval Matzner.

Kriminalisty zajímá období od čtvrtečního večera do sobotního poledne. "Jde o velmi závažný zločin, kriminalisté prověří každou stopu," uzavřel Matzner.

Policie vyšetřuje vraždu starosty z Plzeňska. Více se dozvíte v následující reportáži (10/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.