Hurikán Beryl udeřil v USA. O život tam už připravil sedm lidí

Ničivý vítr o rychlosti 140 kilometrů v hodině a silná průtrž mračen. Tak dal o sobě ve městě Lake Jackson v Texasu vědět hurikán Beryl. Před svým vstupem na území Spojených států v Karibiku připravil o život 10 lidí. V Texasu a Louisianě dalších sedm.

Štěstí v neštěstí měl řidič pick-upu ve městě Matagorda, kterému ze zatopeného auta do bezpečí pomáhali záchranáři, kteří k němu spustili záchranný kruh. "Postarejte se o své sousedy. Děláme vše, co je v našich silách, abychom místním úřadům pomohli. Modlíme se za ty, kteří přišli o život. Dva lidé zemřeli po pádu stromů, jeden člověk se utopil pod podjezdem," oznámil viceguvernér Texasu Dan Patrick.

[chooze:article;value:563863]

​Hurikán Beryl při přechodu přes jih Spojených států sice zeslábl na tropickou bouři, ale i tak způsobil rozsáhlé záplavy. Živel zatopil dálnice, uzavřel ropné přístavy a ochromil leteckou dopravu. Jen na letišti v Houstonu muselo být zrušeno přes 1 100 letů. Bez elektřiny je okolo tří milionů lidí.

Podle meteorologů bude živel dál slábnout. Úřady ale varovaly před vznikem tornád. Ta by mohla ještě v úterý zasáhnout státy jako Missouri, Tennessee, Kentucky, Illinois, Indiana nebo Ohio.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.