Hurikán Milton děsí meteorology. Může být nejsilnějším v historii

Nebývalá síla přicházejícího hurikánu děsí zejména obyvatele Floridy. Už v tuto chvíli je Milton druhou nejsilnější bouří v historii, dál přitom nabírá na síle. Tropická bouře s větrem o rychlosti až 290 kilometrů za hodinu je podle meteorologů na hranici maximální intenzity, kterou v tomto místě může atmosféra vytvořit. Místní úřady proto nařídily na některých místech evakuaci.

"Zatím panuje velká nejistota ohledně toho, co se bude dít. Doufáme, že bude slábnout. Nepředpokládali jsme, že bude takhle silný. Teď se můžeme jen modlit, aby to opravdu zesláblo. Nedávno jsme si prošli hurikánem Helene. Tenhle má potenciál být mnohem horší," uvedl guvernér Floridy Ron DeSantis.

[chooze:article;value:577290]

​Američané se stále vzpamatovávají z hurikánu Helene, který Floridu zasáhl před několika dny. Při této bouři v důsledku záplav a sesuvů půdy na jihu Spojených států zemřelo přes 230 lidí. "Je to frustrující, ještě jsme ani neodklidili trosky z toho minulého hurikánu a už se blíží další," prohlásila obyvatelka Floridy Sarah Steslickiová.

"Ta poslední bouře nás opravdu vyděsila. V našem domě byl metr a půl vody. Přišli jsme o všechno. Opravdu se té bouře bojím, takže tentokrát myslím, že se budeme evakuovat," řekla další obyvatelka Floridy Tanya Marunchaková.

Kvůli obavám z přicházející bouře lékaři evakuují pacienty z ohrožených nemocnic. Změnit plány musely i sportovní kluby z Tampy Bay. Fotbalisté se přestěhují do New Orleans, hokejisté svůj první zápas zrušili.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.