Moderní bydlení

Hurikán Milton zabil nejméně 16 lidí. Miliony Američanů zůstaly bez proudu

Ničivý hurikán Milton, který ve čtvrtek tvrdě zasáhl Floridu na jihovýchodě Spojených států, si vyžádal nejméně 16 životů. Informuje o tom tamní deník Tampa Bay Times. Bouře způsobila také rozsáhlé materiální škody.

Podle agentury AP trhal hurikán v některých místech domy na kusy. Rychlost větru dosahovala až 145 kilometrů za hodinu. Ulice měst pak plnil vodou a bahnem. Rozsáhlou destrukci ještě zhoršila tornáda, která se na okrajích bouře tvořila.

[chooze:article;value:577932]

Škody způsobené hurikánem tak pravděpodobně dosáhnou desítek miliard dolarů. Výrazně poničená je infrastruktura. Problémy jsou s dodávkami čisté vody, více než 2,6 milionu lidí pak zůstalo v pátek ráno podle CNN bez proudu.

Hurikán Milton udeřil jen dva týdny poté, co Spojené státy americké zasáhl hurikán Helene. "Během několika týdnů jste museli čelit dvěma hurikánům, to není jednoduchá situace, ale tento stát je plný odolných lidí," vzkázal občanům guvernér Floridy Ron DeSantis s tím, že věří tomu, že se podaří zasažené oblasti brzy obnovit. Dodal také, že nejhorší scénáře se nepotvrdily.

Milton na Floridu udeřil jako hurikán třetí kategorie. Mapa ukázala, kde jsou největší škody:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.