Huť Liberty skončila v insolvenci. Zájem o ni má záhadný kupec

Huť Liberty Ostrava oznámila svým zaměstnancům, že nemá peníze na výplaty. Na provozu pak prý tratí 25 milionů korun denně. "Společnost Liberty Ostrava rozhodla, že nejsprávnějším postupem je zahájení procesu směřujícího k prodeji ostravských provozů," uvádí firma v oficiálním prohlášení.

"Jsme v kontaktu s významným českým investorem, který zvažuje vstup do této společnosti a záchranu," oznámil pak ve středu ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS). Konkrétní ale nebyl. 

O společnost už se podle odborářů dříve zajímaly například Třinecké železárny. Nyní se jako o možné investorce mluví také o Ivaně Tykačové. Její mluvčí ale věc komentovat nechtěl, stejně jako asistentka majitele Třineckých železáren. Zaměstnanci ale jistotu stále nemají, o případném kupci nevědí nic prý ani odboráři.

[chooze:article;value:559019]

Aby nezůstalo téměř šest tisíc zaměstnanců se svými rodinami bez prostředků, musel zasáhnout stát. Ten bude prostřednictvím úřadu práce vyplácet zaměstnancům firmy tři měsíce jejich mzdu. Mobilní týmy úřadu práce budou zřejmě působit přímo v areálu Liberty Ostrava, tak aby zaměstnanci hutě nemuseli na úřad.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.