Hygienici v krajích vyhlašují stav epidemie. Nemocnice omezují návštěvy

V Česku jde do tuhého. Ordinace a lůžková oddělení se plní pacienty s těžkými průběhy respiračních onemocnění. Do nemocnic se opět vracejí respirátory a zákazy návštěv.

Ve Zlínském kraji už chřipková epidemie udeřila naplno, nemocných je 2 340 na 100 tisíc obyvatel. Uherskohradištská nemocnice už proto zakázala návštěvy na všech lůžkových odděleních. "Přibývá mladších pacientů, tedy dětí, my jsme ošetřili během noci 35 dětí s respiračními chorobami," prozradila mluvčí Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně Dana Lipovská.

[chooze:article;value:479391]

​Počet nemocných v osmi ze 14 krajů Česka už překročil hranici epidemie. V dalších je to zřejmě jen otázka času. Nemocných přibývá také v Ústeckém kraji a o případném zákazu návštěv v nemocnicích se bude rozhodovat už v pondělí. "Situaci sledujeme, jsme v kontaktu s hygienickou stanicí," sdělila mluvčí Krajské zdravotní Jana Mrákotová.

Zákazy návštěv přicházejí těsně před vánočními svátky. Zatím není jisté, jak dlouho budou platit. Dalším z krajů, který se epidemii blíží, je například Pardubický. Hranicí epidemie je 1 600 až 1 800 nemocných na 100 tisíc obyvatel.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.