Hygienici varují před padělanou voňavkou. Je zdraví nebezpečná

Podle pražské hygienické stanice se na českém trhu objevila parfémová voda označená Versace Crystal Noir. Není ale pravá. Konkrétně má jít o výrobek označený jako šarže REF. 070260 s EAN kódem 8018365070264.

"Z vyjádření právní a patentové kancelář Shubik & Partners, která má oprávnění vykonávat právo k ochranné známce pro společnost Gianni Versace, S.R.L., vyplývá, že kosmetický výrobek nebyl vyroben výše uvedenou společností ani nebyla nikomu poskytnuta licence či souhlas s výrobou a nakládáním zboží a výrobek jako takový označila za padělek," uvádí hygienici.

[chooze:article;value:573160]

Navíc je voňavka zdraví škodlivá. "Bylo zjištěno, že u uvedeného výrobku nejsou prokazatelně dodrženy požadavky nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1223/2009 o kosmetických přípravcích," upozorňuje hygienická stanice. Konkrétně měla parfémová voda obsahovat látku lilial. "Látka je klasifikována jako toxická pro reprodukci v kategorii 1B," dodává. 

Padělaná voňavka byla prodávána v hranatém skleněném flakonu tmavě fialové barvy s mohutným uzávěrem ve tvaru oválného broušeného diamantu, který byl uložen do tmavě fialové krabičky. "Tento kosmetický přípravek byl nabízen na internetovém odkaze www.ravanite.cz, dříve na internetovém odkaze www.badabu.cz. Obě internetové stránky prodejce zrušil," doplnil úřad.

Novinka ve zvířecím světě: Módní dům nabízí další parfém pro psy (8/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.