Hygienici varují před voňavkou, obsahuje nebezpečnou látku

"Jedná se o parfémovanou vodu ve skleněném flakonu úzkého válcového tvaru s rozprašovačem a s uzávěrem," popsali na webu hygienici. Flakon je vložen do papírové skládačky černé barvy s obrázkem kovových nýtů a spon. Název New Sitich N°48, eau de parfum pour femme, je doplněn o českou nálepku TOALETNÍ VODA s neexistujícím čárovým kódem.

"Výrobek svým názvem, grafikou a celkovým designem připomíná jiný značkový výrobek," uvedli hygienici.

[chooze:article;value:486601]

​Podle laboratorních testů obsahuje látku zvanou lilial, která se v Evropské unii nesmí v kosmetických výrobcích používat. Testy na zvířatech prokázaly, že je toxická pro reprodukci a je pro lidské zdraví rizikem.

Lilial, dříve používaný v kosmetice pro svou květinovou vůni připomínající konvalinku či brambořík, se tak dostal na unijní seznam látek, které vzbuzují mimořádné obavy. Tedy karcinogenní, mutagenní, snižující plodnost nebo toxické pro reprodukci (CMR). Jejich použití je v Evropě až na výjimky zakázáno.

Distributorem toaletní vody New Sitich N°48 je podle hygieniků pražská firma CHARM BEAUTY a testovaný výrobek byl zakoupen v obchodě My shop v Želetické ulici v Litoměřicích.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.