IKEA stahuje nebezpečnou židli. Varuje také před oblíbenou pochoutkou

"IKEA stahuje z prodeje otočnou židli ODGER v antracitové barvě s časovým razítkem před a včetně 2221 (22 označuje rok výroby a 21 týden, ve kterém byl výrobek vyroben), protože existuje riziko, že se hvězdicové podnoží zlomí," informovala společnost v tiskové zprávě. "Hrozí tedy nebezpečí pádu a zranění uživatele," dodala.

Židle mohou lidé vrátit ve všech obchodních domech IKEA. Zákazníkům vrátí obchod plnou cenu. "Doklad o nákupu (účtenku) nepožadujeme. Název a časové razítko najdete pod sedákem a jsou vyryté do materiálu židle," sdělila firma.

[chooze:article;value:470191]

Zároveň společnost Almondy z preventivních důvodů stahuje některé mandlové dorty, které se v obchodech IKEA prodávají. V jednom z nich totiž našli kovový předmět. 

Nebezpečná židle:

"Stažení se týká mandlového dortu Almondy s čokoládou Daim 400 g zakoupeného v obchodních domech IKEA a s kódem šarže L2140 a datem minimální trvanlivosti 18. 11. 2023," informovala IKEA v tiskové zprávě.

Zákazníci, kteří si tento dort koupili, jej mají vrátit do obchodního domu, kde jej koupili. Mohou také kontaktovat společnost Almondy na webu www.almondy.com.

"Ve společnosti Almondy je kvalita a bezpečnost našich výrobků na prvním místě. Incident bereme velmi vážně a jako preventivní opatření proto stahujeme výrobky zakoupené v obchodních domech IKEA s výše uvedeným kódem šarže. Zjistili jsme, jaká opatření je třeba přijmout, abychom zabránili opakování tohoto incidentu," uvedla Margareta Johannessonová, Quality Director ve společnosti Almondy.

Mandlový dort Almondy:

V únoru IKEA stahovala z prodeje masové kuličky:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.