Impérium už rozvrátil, teď se obrátil proti Rusku. Hvězda Star Wars podpořila Ukrajinu

Herec Mark Hamill se rozhodl podpořit válkou zmítanou Ukrajinu. Představitel Luka Skywalkera po šesti letech znovu podepíše filmové předměty. Omezený počet plakátů chce prodat a výtěžek věnovat na dobrou věc.

Prodejem chce nashromáždit dostatek peněz na údržbu dronů ukrajinské armády. Své rozhodnutí oznámil v rozhovoru pro deník Politico. Jak přesně budou plakáty prodávány, ale ještě neuvedl, může prý jít například o aukci. Budou ale prý pro "opravdové sběratele".

Prodej plakátů má začít 24. února, tedy na výročí invaze ruské armády na Ukrajinu. Situace na Ukrajině je totiž podle Hamilla neúprosná a trýznivá a srovnání s válkou ve filmu by podle něj nemělo "zlehčovat skutečné hrůzy, kterým Ukrajina čelí".

[chooze:article;value:453171]

​Jsou to ale právě Hvězdné války, které Hamilla k činu inspirovaly. Údajně ho totiž naučily dělat "správnou věc pro dobro všech místo upřednostnění vlastních zájmů". Své záměry potvrdil i sám Hamill na twitteru.

Podle deníku MSN jde navíc skutečně o kuriozní příležitost. Hamill totiž dárkové předměty podepisoval naposledy před šesti lety. Tohle ale herec považuje za smysluplnou výjimku. Vypadá to, že fanoušci tak mohou být brzy svědky skutečného návratu Jediho, který se znovu rozhodl bojovat proti temné straně.

Hvězdné války vloni oslavily 45 let, vesmírné fantasy je stále v kurzu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.