Implozi ponorky zaznamenalo přísně utajené zařízení amerického námořnictva

Americké námořnictvo detekovalo pravděpodobnou implozi výzkumné miniponorky Titan díky podvodním zařízením pro monitorování zvuku. A stalo se to krátce po jejím zmizení v Atlantském oceánu, ve kterém podmořské plavidlo směřovalo s turisty k vraku Titaniku. Informoval o tom deník The Wall Street Journal.

List s odvoláním na nejmenovaného vysokého představitele amerického námořnictva uvedl, že imploze byla detekována tajným akustickým monitorovacím systémem určeným ke sledováním nepřátelských ponorek.  

[chooze:article;value:510435]

​"Americké námořnictvo provedlo analýzu akustických dat a našlo anomálii, která odpovídala implozi nebo explozi v lokalitě, kde miniponorka Titan operovala, když s ní podpůrný tým ztratil kontakt," řekl nejmenovaný zdroj amerického deníku.

Podle New York Times představitelé amerického námořnictva váhali zveřejnit svá zjištění, dokud se nenašel hmatatelný důkaz o tom, že k neštěstí opravdu došlo. Oficiálně se veřejnost dozvěděla o tom, že život pěti členů posádky ukončila imploze podmořského plavidla, až ve čtvrtek. Tedy v době, kdy už byly objeveny některé díly havarovaného Titanu.

Ztracená ponorka neprošla bezpečnostní kontrolou. Problémy měla už dříve:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.