Influencerka hajlovala a ztratila sponzory. Nepřijatelné, vzkázala firma

Třiadvacetiletá influencerka Hana Gelnarová před pár dny zveřejnila na svém instagramu video, na kterém s přáteli pochoduje se zdviženou pravicí. Po okamžité vlně kritiky video smazala a následně se omluvila. Prý nevěděla, jaké gesto předvádí. Případ už řeší i policie.

Tímto videem to ale neskončilo. Gelnarové se pak zastala influencerka Anita Bittnerová, kterou na instagramu sleduje téměř 160 tisíc lidí. "To jsme tak ublížení, že někdo někde zahajluje?" ptala se.

[chooze:article;value:493471]

Firma, které s touto influencerkou dlouhodobě spolupracuje, s ní okamžitě partnerství ukončila. "Vystupování, které zahrnuje jakoukoli formu podpory nacistických symbolů a gest, je pro nás zcela nepřijatelné," vzkázala společnost Gym Beam.

"Firmy vynakládají nemalé peníze na to, aby daní lidé propagovali jejich výrobky. Pokud moje hodnoty nesouvisí s hodnotami influencera, spolupráce prostě nebude fungovat a je naprosto v pořádku, že na základě něčeho takového spolupráci firmy rozvážou," upozornil influencer koordinátor Meet and Deal André Kohout.

"Značky by rozhodně měly brát v potaz, že tím, že se spojí s nějakým konkrétním influencerem, na sebe berou tak trošku zodpovědnost za jeho chování nebo respektive nějaký souhlas s tím, jak se ten daný influencer chová," míní influencer Lukáš Fritscher.

[chooze:article;value:554180]

Firmy stále častěji investují do spoluprácí s influencery, a to už nejen v oblasti kosmetiky a módy, ale i ve finančním a bankovním sektoru. "Spolupráce s influencery využíváme dlouho, vždycky to přizpůsobujeme cílové skupině a tomu tématu, které chceme s daným influencerem vyslat do éteru. Děláme až takový audit toho, jak vystupují, jak komunikují, co vlastně propagují, jaké produkty," řekla mluvčí Airbank Alžběta Honsová.

"Myslím si, že máme velmi dobrý systém, kdy se snažíme opravdu analyzovat, zdali ten příslušný influencer nebo influencerka ladí s naší značkou, jakým způsobem se na těch sítích projevuje, abychom právě předcházeli rizikům spojeným s reputací," uvedl mluvčí České spořitelny Filip Hrubý.

Objem influencer marketingu v Česku stále roste. V současnosti se podle dostupných odhadů může pohybovat na úrovni až 1,5 miliardy korun.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.