Inspekce obchodů v Náchodě byla žalostná. Plíseň tam prolezla i do regálů

Hadr a teplá voda se v prodejně JIP nespíš tak často nepoužívá. A s úklidem spár se nikdo nezdržuje. Při návštěvě reportéra TV Nova byla plná nějakého jídla, možná oříšků. Jinde se však druh jídla odhadoval už jen velmi špatně.

Tam, kde jsou uložené potraviny, je i plíseň, která si žije vlastním životem. Kdo je zocelený, unese pohled i pod regály. Štáb se však nemohl shodnout, co to vlastně na zemi leželo. Zelenina připomínala mnohdy plísňový sýr a plíseň byla i v bedýnkách.

V Albertu se lilek dělí na svěží a unavený. Jeden zákazník upozornil na rajčata, která prosakovala skrz obal. A červená játra se přebarvovala do sytě zelené.

[chooze:article;value:508221]

V Penny marketu zase síťka půlkilových bio citrónů nevážila půl kila. Kilové vaničky nektarinek byly taky lehčí, než deklaruje etiketa. Z pěti vaniček čtyři váhově neprošly, a to ještě štáb ovoce vážil s plastem.

Podobné balení nektarinek v Lidlu váží tak, jak má, ale pod limitem byly pro změnu půlkilové blumy. A nejenže málo váží, ale ani nevypadaly zdravě. Ovšem paprika na tom byla ještě hůř a nepříjemně hnědo začínalo být na zeleném salátu.

V Kauflandu byly v rozsáhlém plísňovém rozpuku mandarinky. Na východě Čech je to jeden z nejhorších výsledků kontrol, které TV Nova absolvovala. Plíseň v regálech naši reportéři ještě neviděli.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.