Inspekce obchodů v Rychnově. Štáb TV Nova našel spoustu prasklých vajec

Na rozbitá vejce si už štáb TV Nova během kontrol zvykl. Má je i rychnovský Kaufland. Jenže na skořápkách byla k tomu ještě načepýřená plíseň. Síťka citrónů váží méně, než by měla. Mandarinky za 80 korun vypadaly jako rekvizity do strašidelného filmu. Přitom se obchod na etiketě pyšnil tím, že jde o letošní sklizeň.

V Tescu nebyla vejce jen rozbitá, ale rovnou zmasakrovaná. Vypadalo to tam na slepičí autonehodu. Za 90 korun jsou tam ke koupi také meruňky, které už ani nedrží tvar.

[chooze:article;value:512545]

Billa má rajčata za 80 korun a vypadají jako nabouraná. Avizované půl kilo citrónů ale v síťce není. Reportéra zarazila vepřová kýta. Informace o mase jsou úplně seškrábané.

Plesnivou bramboru nešlo v pytli přehlédnout. To, co na první pohled připomínalo plísňový sýr, byly ve skutečnosti broskve z Penny Marketu. Ještě v jednom oddělení viděl štáb nedostatky. I vejce tam byla křehká jako porcelán.

U vajec zůstaneme. Kontrola vajec v Lidlu ukázala v jednom balení čtyři vejce rozbitá a šest v pořádku. Na jahodách se objevila plíseň. Kontrolám potravin se TV Nova věnuje už téměř půl roku a na východě Čech mají obchody stále co zlepšovat.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.