Inspekce stále prověřuje Jurečkův večírek. Výsledek zveřejní až za měsíc

V polovině února zahájil Státní úřad inspekce práce kontrolu na resortu ministerstvu práce a sociálních věcí, který vede Marian Jurečka (KDU-ČSL). A to v souvislosti s akcí, která se konala v den střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy krátce před Vánocemi.  

"Kontrolu jsme zahájili 15. února," potvrdil tehdy TN.cz mluvčí inspektorů Richard Kolibač. "Týká se možného porušení právních předpisů o bezpečnosti práce," upřesnil.

​Ani po měsíci a půl ale není jasné, kdo a zda vůbec někdo v tomto případě na ministerstvu pochybil. "Potřebujeme ještě měsíc. Kontrola pokračuje, jakmile budou nějaké závěry, tak je je sdělíme," řekl v úterý k případu generální inspektor Martin Melecký. 

[chooze:article;value:534961]

Večírek v budově ministerstva začal odpoledne, popíjet se mělo zřejmě už během pracovní doby. Podle zákoníku práce ale pití alkoholu na pracovišti není možné. Událost, která měla původně trvat do pozdních nočních hodin, se konala 21. prosince, v den tragické střelby na filozofické fakultě v Praze. Jurečka pak čelil kritice, že vánoční rej po oznámení krvavé události neukončil.

Generální inspektor Melecký v úterý také informoval, že během loňského roku jeho úřad provedl celkem 20 tisíc kontrol ve všech oborech působnosti a poskytl přes 17 tisíc poradenství v různých pracovních situacích, z toho bylo více než 6 000 prostřednictvím bezplatné telefonické linky. Jedním z největších problémů, který úřad řešil, bylo nehlášení pracovních úrazů. 

Jurečkův večírek škodí vládě, hodnotí politologové. Případnou rezignaci vítají (1/2014):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.