Inspekce v obchodě odhalila infikované maso z Ukrajiny. Můžete ho mít doma

[chooze:gallery;value:36054]

​Inspekce varuje spotřebitele před kuřecími prsními řízky, které se prodávaly v obchodním řetězci Tesco. Laboratorní rozbor potvrdil v šarži 24147102 přítomnost bakterií rodu Salmonella Infantis, které jsou původcem onemocnění salmonelóza.

Nevyhovující potravinu inspektoři koupili v prodejně v Tachově. Kuřata byla chována a poražena na Ukrajině, odkud dorazila do České republiky. 

[chooze:article;value:557046]

​Výrobek byl označen údajem "spotřebujte do: 15. 4. 2024", a v obchodech se tak již nenachází. "SZPI však důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří by mohli mít výrobek doma v zamrazeném stavu, aby jej nekonzumovali. Případné zmrazení nemá na bakteriální kontaminaci prakticky žádný vliv," uvedl mluvčí inspekce Pavel Kopřiva. "S kontrolovanou osobou SZPI zahájí správní řízení o uložení pokuty," dodal mluvčí.

Není to poprvé, co SZPI varovala před salmonelou v kuřecím mase ze zahraničí. Loni v prosinci objevila ve stejném řetězci bakterii salmonely v kuřecím mase také původem z Ukrajiny, o čemž jsme informovali v tomto článku na TN.cz. V září zase stejné maso bylo na pultech Penny Marketu v Olomouci.

Podívejte se, co vše inspekce našla během svých kontrol (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.