Inspekce v supermarketu našla zkažené ořechy. Lidem hrozí zdravotní potíže

Státní zemědělská a potravinářská inspekce varuje před zkaženými vlašskými ořechy od firmy IBK TRADE, které prodával řetězec Billa. Inspektoři je koupili konkrétně v pražské prodejně na ulici K Ďáblicům, a to 12. října.

"Chuť a vůně ořechů byly netypické, žluklé, výrazně palčivé a hořké. Potravina neměla prošlé datum minimální trvanlivosti," píší inspektoři ke zkoumanému 100g balení ořechů s datem spotřeby 20. 2. 2024 původem z USA (šarže L23020).

[chooze:article;value:531351]

Před výrobkem varovala inspekce hned dvakrát. Poprvé 23. listopadu na svých webových stránkách, podruhé pak 4. prosince na sociálních sítích. "Jeví-li potravina známky kažení, nelze ji považovat za bezpečnou pro lidské zdraví," zdůraznili inspektoři na sociální síti X.

Ořechy v Bille už prý ale nekoupíte. "Výrobek jsme po zjištění nevyhovujících parametrů neprodleně stáhli z prodeje. Při následné vlastní namátkové kontrole na jiných prodejnách jsme závadnost u tohoto výrobku neobjevili. Současně jsme zvýšili pozornost na tento druh zboží při jeho příjmu," řekla TN.cz mluvčí řetězce Dana Bratánková.

"Sortiment ořechů a suchých plodů obecně patří z hlediska kvality mezi citlivější druh zboží. I proto řetězec Billa rozvíjí nabídku svých privátních značek, u kterých je zajištěna zpřísněná kvalitativní kontrola," tvrdí dále mluvčí.

Problém pro hospodyňky. Suroviny na cukroví před Vánoci zdražují, varuje ekonom:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.