Inspekce varuje před nebezpečnou hračkou. Obsahuje velké množství olova

[chooze:gallery;value:35556]

Varování před hračkou vydala ČOI v pondělí poté, co se v laboratorních testech ukázalo, že je závadná. "Na pájeném spoji uvnitř hračky bylo zjištěno mnohonásobné překročení obsahu olova až na hodnotu 73,7 % oproti povolené limitní hodnotě 0,1 %," informoval tiskový mluvčí ČOI František Kotrba.

Jedná se o plastovou pistoli původem z Číny. Na etiketě jsou uvedeny tyto údaje: Pistol na baterie. Číslo modelu: LN320/305. Dovozce: L&N. ​ČOI zakázala další prodej hračky a nařídila její stažení z obchodů.

[chooze:article;value:551254]

"Přímo na výrobku nebylo uvedeno stanovené označení CE (označení výrobků splňujících technické požadavky v EU – pozn. red.). Na výrobku ani na obalu nebyly připojeny kompletní identifikační údaje výrobce a dovozce," doplnil Kotrba.

"Jedná se o plastovou hračku ve tvaru pistole na baterie 2 x AA, určenou pro děti od 3 let. Hračka byla prodávána v průhledném plastovém obalu, na kterém byl přilepen štítek s identifikačními údaji hračky a informací o údržbě," upřesňuje obchodní inspekce v prohlášení.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.