Inspektoři zavřeli sklad Lidlu. Našli tam myší trus i nečistoty

Inspektoři pravidelně kontrolují pobočky obchodních řetězců. Nevyhnul se jí ani Lidl v ulici Lánovská ve Vrchlabí. "Ve skladu provozovny jsme zjistili výskyt myšího trusu a nečistot na podlaze, a to konkrétně uvnitř chladicího zařízení," informovala SZPI na facebooku.

"S ohledem na tyto hygienické nedostatky jsme kontrolované osobě uložili částečný zákaz užívání prostor vztahující se na prostor skladu," doplnila inspekce.

[chooze:article;value:488931]

"V prodejně jsme okamžitě zahájili veškerá opatření, především kompletní úklid za účasti našeho personálu a zároveň odbornou úklidovou firmou," řekl TN.cz mluvčí Lidlu Tomáš Myler.

Inspekce následně hned druhý den po kontrole sklad znovu otevřela. "V prodejně probíhá pravidelný denní a týdenní úklid dle plánu čištění a denní kontroly zaměřené na známky přítomnosti hlodavců ve všech částech prodejny. V průběhu roku provádíme nezávislý audit zaměřený na čistotu a stav prodejny. Kromě toho probíhá pravidelná kvartální kontrola deratizační firmou a také roční preventivní deratizační úklid celé prodejny. Stejné kontrolní a preventivní mechanismy máme nastaveny ve všech prodejnách," uzavřel Myler.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce pravidelně zveřejňuje výsledky kontrol v případě, že narazí na různé problémy v jednotlivých provozovnách. Jejich seznam pak zveřejňuje na webu potravinynapranyri.cz.

[chooze:gallery;value:30519]

Každá šestá restaurace používá přepálený olej (02/2021):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.