Instruktor, který trefil Míšu, má problém. Řeší se další střelba při jeho hodině

Vladimír Šeparnev, obviněný kvůli březnové střelbě na dvacetiletou kadetku, řeší další problém. Podle studentů policejní akademie už jednou služební zbraň během jeho hodiny nešťastně vystřelila, a to v říjnu 2021.

Zprávu jako první přinesl portál SME. Odtud ji převzala mimo jiné i TV Markíza.

Studenti se podle zjištění deníku před rokem a půl učili zacházet se zbraněmi, konkrétně se samopaly vzor 58. Používali přitom školní náboje, které jim rozdal instruktor. Výcvik probíhal na školním střeleckém polygonu, ne však standardně. Střílelo se prý do prostoru, ve kterém byli i jiní studenti, což je v rozporu s předpisy.

[chooze:article;value:502306]

​Šok měl nastat ve chvíli, kdy se ozval výstřel způsobený ostrým nábojem. Jen šťastnou náhodou tehdy student, z jehož zbraně náboj vyšel, nikoho netrefil. Střela proletěla několika stěnami a skončila zavrtaná v plechové skříni. Jak se dostal ostrý náboj mezi cvičné, nebylo ani v tomto případě zřejmé, upozornil deník.

Podle bývalé rektorky školy o tomto incidentu nikdo doposud nevěděl. Inspekce ho začala prošetřovat až nyní, když ho nahlásili studenti.

Míša má za sebou další výslech

Dvacetiletá kadetka Míša měla v březnu letošního roku méně štěstí. Jeden z nábojů ji zasáhl tak nešťastně, že přestala chodit. Po náročných operacích má za sebou další výslech. Musela si ho zopakovat poté, co bratislavská vyšetřovatelka obvinila instruktora z ublížení na zdraví. Miška si z osudného dne pamatuje všechno. Podle ní je jednání Vladimíra Š. neomluvitelné.

Za Miškou přijela vyšetřovatelka přímo do Nemocnice svatého Michala, protože ji museli náhle hospitalizovat kvůli zánětu ledvin.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.