Internetových podvodů přibývá. Štábu Novy se podařilo pokus o jeden natočit

Žena s východním přízvukem tvrdila, že volá z centrály firmy v Londýně. Číslo odkazující na pevnou linku z Karlovarského kraje vysvětlovalo, že volá přes internet. Kameraman se od ní dozvěděl o jakémsi zapomenutém účtu, na kterém má mít v kryptoměně asi 400 tisíc korun. Aby si to ověřil, měl podle instrukcí povolit vzdálený přístup ke svému počítači. 

"Já vám s tím můžu pomoct, budeme potřebovat občanku a výpis z banky za poslední měsíc a potvrdit vaši identitu," tvrdila žena. Chtěla, aby si zřídil účet na kryptoměnové burze Binance. Když pak štáb po údajné londýnské odbornici na finance chtěl, aby vyhláskovala své anglické jméno Cook, s angličtinou měla problém. A hra skončila. 

[chooze:article;value:502360]

​"Další krok by byl ten, že bude chtít přístup k internetovému bankovnictví, odtud si převede veškeré peníze z vašeho účtu do kryptoměnové peněženky a odtud pak kamkoliv jinam. Vezmou si na vás i on-line půjčky," popisuje postup při podvodu kriminalista Aleš Jahelka. "Týdně přijímáme desítky takových trestních oznámení. Mnohdy jsou škody milionové," prozradila policejní mluvčí Iva Kormošová.

Tentokrát celý příběh skončil tím, že telefon položila pravděpodobná podvodnice. Znovu už se neozvala a telefonní číslo bylo nedostupné. Mimochodem právě na toto číslo jsou na internetu pouze naprosto negativní reference.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.