Moderní bydlení

Invalida (69) jel po amputaci nohy domů. Dvojice lupičů ho obrala o všechno

Dvojice lupičů v České Lípě na ulici Česká přepadla 69letého Jana Rybu jedoucího na invalidním vozíku. Muž se přitom právě vracel z nemocnice po náročném chirurgickém zákroku, kdy mu lékaři museli po těžké nemoci, kterou prodělal, amputovat jednu nohu.

Muž měl s sebou úspory, které si během léčby v nemocnici našetřil. Jeden z dvojice měl bezmocného muže chytit, zatímco druhý ho prohledával. Oba chtěli najít jeho peněženku. Místo ní u muže objevili obálku s několika naspořenými důchody.

"Byl to mžik, najednou mě chytili pod krkem a začali mě dusit. Prohledali mi kapsy a všechny peníze, co jsem měl, sebrali," popsal pan Ryba.

[chooze:article;value:495467]

Noc strávil venku jako bezdomovec. Ležícího muže u vozíku si později všiml jeden z projíždějících řidičů. Zastavil u něj a chtěl mu pomoci. Když se dozvěděl, že jde o loupežné přepadení, zavolal ihned policii.

"My po dvojici mužů intenzivně pátráme a žádáme případné svědky, kteří by nám k tomuto zavrženíhodnému případu mohli cokoli říci, aby nás kontaktovali," vyzývá policejní mluvčí Ivana Baláková.

[chooze:article;value:492175]

​Invalida chtěl původně ušetřené peníze použít na ubytování. "Plno lidí se na ulici dostane vlastní vinou, ale tady pán je v tom fakt nevinně," konstatoval českolipský strážník Jakub Bauer. Jakmile se o případu dozvěděla starostka Jitka Volfová (ANO), do deseti minut zařídila veškerou pomoc.

"Bude mít střechu nad hlavou, bude mít co jíst a dostane i další prostředky, které bude potřebovat," slíbila Volfová. Nový domov bude mít v domě s pečovatelskou službou. Dostane nové oblečení, bude se moci umýt a oholit a radnice mu pomůže i se splácením vozíku, který ho stojí čtvrtinu z jeho pětitisícového důchodu.

Hledané dvojici za oloupení bezbranného invalidy hrozí desetileté vězení. Všichni si teď přejí jediné, a to, aby se pan Ryba dal brzy psychicky dohromady.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.