ISIS rozzuřily fotky zadržených teroristů. Za mučení chtějí v Rusku rozpoutat peklo

Poté, co se objevily zprávy a videa o možném mučení čtyř Tádžiků, kteří mají podle ruských úřadů na svědomí útok na koncertní síň poblíž Moskvy, začal na internetu kolovat údajný plakát vydaný Islámským státem.

Na plakátu je zobrazený zahalený muž napřahující nůž vůči divákovi. Text je adresovaný všem "brutálním Rusům včetně Putina". V azbuce je na něm mimo jiné psáno: "Střežte se! Nemyslete si, že nejsme schopní se na vás mstít za naše uvězněné bratry. Dokázali jsme vám pátečními útoky, že mudžáhidové Islámského státu vás mohou potrestat za všechny vaše hrůzy."

[chooze:article;value:547986]

​V textu dále stojí výhrůžky dalšími masakry, které nezapomenou ani nadcházející generace a smyjí bolest a zranění způsobené Ruskem či potažmo Putinem. Plakát přeložil americko-izraelský institut MEMRI, který se zaměřuje na překlad zpráv z muslimských zemí, ale také na monitoring teroristických výhrůžek.

Podle Rádia Svobodná Evropa měl jeden z Tádžiků přijít o oko, dalšímu měli vyšetřovatelé uříznout ucho. Americká mutace deníku The Sun také uvedla, že dalšímu z Tádžiků měli Rusové pouštět elektřinu do genitálií. Záběry čtveřice u ruského soudu také zachytily jejich poraněné a opuchlé tváře.

Muži obžalovaní z útoku na koncertní síň v Krasnogorsku před soudem:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.