Islamisté chtějí válku se Západem. Palestina je jen začátek, varuje expert

Mnoho lidí vychází do ulic, aby vyjádřilo podporu Palestincům. Pod rouškou demonstrací se ale podle experta na islamismus Erana Lahava, kterého citoval deník Bild, dějí mnohem nebezpečnější věci. Jako příklad uvedl nedávnou demonstraci v německém Essenu.

"Poslouchejte, co vykřikují na demonstracích v Německu. Ano, slyšíte 'Svobodná Palestina', ale je toho víc," upozornil Lahav. "Křičí 'Takbír' a 'Alláhu akbar,'" pokračoval. Podle experta tím dávají jasně najevo, že válka pro ně není pouze palestinská, ale náboženská.

"Izrael pro ně v této válce bude pouze prvním krokem. Izrael je v přední linii a zbytek bude následovat," dodal. Hamás se totiž podle něj inspiruje dalšími teroristickými organizacemi. Na demonstracích se tak často objevují vlajky připomínající Tálibán či Islámský stát.

[chooze:article;value:528251]

​"Hamás se inspiroval organizací Islámský stát, aby zahájil útok na Izrael. Nyní využívá Islámský stát útok Hamásu k tomu, aby získal nové stoupence a mobilizoval své členy," dodal Lahav, který monitoruje chování teroristických organizací a všímá si masivního nárůstu výzev k násilí.

Teroristické organizace prý v poslední době usilovně vyzývají k útokům na židy a křesťany. Objevovat se mají například výzvy k zapalování synagog. Mezi teroristy prý kolují celé seznamy podobných "úkolů".

Útoky by se mohly objevit i v Evropě. "Radikální islamisté vidí, jaký dopad měl útok Hamásu na Izrael. Proto si myslím, že je možné, že se pokusy o něco podobného objeví i v Evropě. Samozřejmě by to byl jiný útok, nemůžete jen tak obsadit několik měst a unést stovky lidí," uvedl Lahav.

[chooze:article;value:528260]

​Demonstrace na podporu Palestiny se ale nekonají jen v Německu. Jak uvádí agentura Reuters, v sobotu se demonstranti shromáždili i v Londýně, Paříži, Ankaře, Istanbulu či Washingtonu. Vyzývali k zastavení bojů v Gaze a kritizovali Izrael za zintenzivnění útoků.

Washingtonem pochodovaly tisíce demonstrantů, mávaly palestinskými vlajkami a vykřikovaly hesla kritizující prezidenta Joea Bidena. Ulicemi se nesly pokřiky typu, že má Bidem "na rukou krev", a někteří se nechali slyšet, že ho v blížících se prezidentských volbách nepodpoří.  

Izraelská armáda tvrdí, že přes Pásmo Gazy došla až k moři:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.