Italská stíhačka se po vzletu zřítila, trosky zabily dítě v autě u letiště

Neštěstí se stalo na letišti Turín-Caselle. Letadlo začalo krátce po vzletu ztrácet výšku a dopadlo na konec dráhy. Pilot se stačil katapultovat, trosky stíhačky se změnily v ohnivou kouli, která prorazila oplocení a zasáhla auto, které jelo po silnici u letiště, uvedl web The Aviationist.

Pro čtyřčlennou rodinu v osobním voze to znamenalo tragédii. Pětiletá dívka zemřela na místě, její devítiletý bratr skončil s těžkým zraněním v nemocnici. Popáleniny utrpěli i oba rodiče. Do nemocnice putoval i pilot, jeho zranění by nemělo být vážné.

https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1703086936921903186

​Podle prvních zpráv od letectva by příčinou pádu letadla mohla být srážka s ptákem, informovala agentura ANSA.

Stíhačka byla součástí akrobatické skupiny italského vojenského letectva Frecce Tricolori, která je známá přelety s vypouštěním trikolóry v italských národních barvách při slavnostních příležitostech. Rovněž předvádí akrobatické kousky při leteckých dnech nebo vojenských přehlídkách.

[chooze:article;value:521940]

​Skupina vzlétla ve dvou formacích po pěti letadlech při nácviku na nedělní přehlídku u příležitosti 100. výročí vzniku italského letectva. Akce byla po tragické nehodě zrušena.

Skupině Frecce Tricolori se od jejího založení v roce 1961 stalo podle The Aviationist několik nehod, při nejvážnější z nich na letecké přehlídce v německém Ramsteinu v roce 1988 zahynuli po srážce tří letadel piloti.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.