Italské letovisko zavádí bizarní pravidlo. Bude turisty trestat za zdržování

Kontroverzní nařízení starosta Portofina Matteo Viacava podle italské tiskové agentury ANSA okomentoval slovy, že město patří všem, takže není fér omezit počet návštěvníků. "Je to ale klenot, který je třeba respektovat," dodal. Proto vedení město zavedlo takzvané červené zóny, které se nachází v turisticky nejatraktivnějších místech. 

V těchto zónách tak nově platí zákaz zdržování. Znamená to, že turisté se tam mohou procházet nebo si v místě dát kávu, ale nemohou se zastavovat a blokovat plynulost pěšího i dopravního provozu. Bizarně působící opatření míří na turisty, kteří si v těchto atraktivních místech pořizují fotografie na své sociální sítě a vytvářejí tak zácpy. 

Nová pravidla také zakazují parkování v místech, kde je vysoká koncentrace lidí. 

[chooze:article;value:499718]

​Deník Corriere Della Sera upřesňuje, že mezi červené zóny patří například oblast mezi náměstím Martiri Olivetta a molem Umberto I. Další červená zóna je v přístavu mezi molem a tamní půjčovnou lodí Da Vince. 

Za porušení pravidel hrozí pokuta od 68 do 275 eur, v přepočtu od zhruba 1 500 do 6 500 korun. 

Jak dlouhý časový úsek je považovaný za zdržování, to město nijak nespecifikuje. Starosta nicméně pro deník The Times zdůraznil, že opatření nemá odradit turisty od navštívení letoviska a nezakazuje lidem pořizovat fotografie. "Cílem není učinit toto místo exkluzivnějším, ale umožnit každému, aby si naši krásu užil," řekl. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.