Italskému městu došla trpělivost. Benátky zavádí další omezení pro turisty

Už loni v září se město rozhodlo zavést poplatek pro turisty, kteří se do Benátek chystají pouze na jeden den. Během 29 nejvytíženějších dní od dubna do poloviny července zaplatí lidé pět euro (přibližně 123 korun). Konkrétní dny však nebyly ještě stanoveny.

Vedení se nyní rozhodlo pro další opatření. Nově turistické skupiny, které s průvodcem chodí na prohlídky města, nebudou smět mít více než 25 členů. Omezení má začít platit od 1. června letošního roku a bude se týkat nejen Benátek, ale i ostrovů Murano, Burano a Torcello, píše portál Venezia Today.

[chooze:article;value:512267]

Skupiny se mimo jiné nebudou moci zastavovat v úzkých uličkách, průjezdech nebo na mostech. Průvodci navíc nebudou smět mluvit do tlampačů, uvedl portál CNN.

"Opatření je součástí širšího rámce intervencí zaměřených na zajištění větší rovnováhy mezi potřebami těch, kteří ve městě žijí, a těch, kteří jej přijíždí navštívit," vysvětlila členka rady města pro cestovní ruch Simone Venturiniová.

Benátky jsou už od roku 1987 zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO. Každoročně město navštíví několik milionů lidí. Zejména během letní turistické sezóny pak bývají uličky celé dny přeplněné.

V Benátkách hrozí pokuty za nevhodné oblečení. Více se dozvíte v následující reportáži (6/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.