Italský expremiér Berlusconi leží na JIPce. Má těžké problémy s dýcháním

Italského expremiéra Silvia Berlusconiho ve středu přivezli záchranáři do nemocnice Svatého Raffaela v Miláně. Tam jej umístili na jednotku intenzivní péče v oddělení kardiologie. Agentuře Reuters to potvrdil zdroj z okolí vlivného politika.

Důvodem pro urychlenou hospitalizaci italského expremiéra byly problémy s dýcháním. Jeho stav má však být stabilní. Po rutinní prohlídce minulý týden přitom Berlusconiho z nemocnice propustili. "Jako vždy jsem připraven bojovat za zemi, kterou miluji," uvedl podle portálu The Guardian Berlusconi po svém předchozím propuštění z péče lékařů.

[chooze:article;value:489646]

Pro expremiéra to není první problém s dýchací soustavou, který si vyžádal pobyt na nemocničním lůžku. Berlusconi se v roce 2020 nakazil covidem-19, který měl u něj obzvlášť silný průběh. O rok později utrpěl silný zápal plic.

Berlusconi je kontroverzní postavou italské politiky. V pozici premiéra vedl tři kabinety a jeho strana Forza Italia je v současnosti koaliční stranou. Zároveň má ale za sebou řadu skandálů týkajících se údajných vazeb na mafii, politikovy záliby v prostitutkách či kauzy Panama Papers, v níž Berlusconi také figuroval.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.