Italský ostrov nabízí ubytování zdarma. Má to ale jeden podstatný háček

Italská Sardinie stále láká vášnivé cestovatele, lidé ovšem většinou vyhledávají letovisko Costa Smeralda. Málokdo už zavítá na jihozápadní pobřeží ostrova. Místní to chtějí změnit, a proto přišli s nápadem na bezplatné ubytování, informuje BBC. Nabídka se týká oblasti kolem hornické stezky Santa Barbara, která je dlouhá 500 kilometrů.

Trasa ale není vůbec lehká, vede totiž vysokými písečnými dunami, bujnými lesy a skalnatými výběžky. V oblasti se nachází také zhruba 150 opuštěných dolů. 

Aby do této části přijelo co nejvíce turistů, vymysleli místní loni na podzim projekt s názvem Leg's Go In Cammino. Díky němu se budou moci zájemci ubytovat na tři noci zdarma. Má to ale několik podmínek.

[chooze:article;value:554326]

Tou nejdůležitější je, že hostům nesmí být více než 35 let. "Chtěli jsme snížit průměrný věk našich návštěvníků," poznamenala tajemnice místního turistického sdružení Margherita Concuová. Zájemci se také musí před docela náročnou cestou zaregistrovat, dále si za 5 eur, tedy necelých 130 korun, koupit pas a v neposlední řadě také poskytnout dobrovolný finanční příspěvek. 

Po povinné registraci dostanou turisté poukázky, které mohou využít v místních kempech, penzionech a hospodách. A protože nic není jen tak, je tu ještě další ale. Poukázky nelze využívat v hlavní turistické sezóně od poloviny června do poloviny září a platí do 15. prosince letošního roku. Využít nabídky tak můžete až na podzim a začátku zimy. I v tomto období je ale Sardinie krásná. 

O svou zkušenost z pobytu na ostrově se podělil nedávno 26letý Giorgio Pedulla z Milána. "Před cestou jsem nevěděl nic o historii této části Sardinie. Na pětidenní túře po stezce se vám podaří proniknout do kultury a života místních," popsal své dojmy. 

Severní Jadran je plný slizu. Biolog na italském pobřeží natočil podivný úkaz (6/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.